Innostu ja onnistu Mäntsälän lukiossa!

Mäntsälän lukioon valittu ennätysmäärä opiskelijoita

Yhteishaun tulokset on julkaistu torstaina 13.6. Mäntsälän lukioon on valittu 120 opiskelijaa, mikä on ennätysmäärä lukion historiassa. Alin hyväksytty keskiarvo oli 7,17. Lukion aloituspaikat ovat syksyksi 2024 täynnä. Lukioon valitut, joilla lupa nimen julkaisuun (pdf)

Lukioon valitut ovat saaneet Opintopolusta hyväksymiskirjeen sähköpostiin. Viestissä on linkki, jonka kautta lukiopaikka on otettava vastaan. Ota paikka vastaan Opintopolun kautta to 20.6. klo 9.00 mennessä (jos haluat lukion valintakirjeen kesäkuussa) tai to 27.6. mennessä, jolloin valintakirje tulee vasta elokuussa. Paikan vastaanottaneille lähetetään valintakirje postitse.  

Mäntsälän lukioon on tullut runsaasti kyselyitä vapaista opiskelupaikoista. Vapaita paikkoja ei tällä hetkellä ole. Peruutuksia voi tulla, jolloin vapautuvat paikat jaetaan varasijoilla oleville.

Varasijalle jäi 11 opiskelijaa. Varasijoille sijoittuneilla Mäntsälän lukio oli 1.–7. hakutoiveena. Ensisijaisista hakijoista kolmella ei täyttynyt vaadittu keskiarvoraja 7,0. Alimmalla hyväksytyllä keskiarvolla 7,17 oli neljä hakijaa. Tasatilanteessa valinnan ratkaisee 1. hakutoivejärjestys, 2. keskiarvo, johon lasketaan mukaan myös taito- ja taideaineet, 3. arvonta.

Yhteishaussa on mahdollista hakea seitsemään hakukohteeseen, hyväksytyillä Mäntsälän lukio oli hakutoiveissa sijoilla 1–6. Suurin osa hakeneista ja valituista oli entiseen tapaan Mäntsälästä, mutta valituksi tuli myös 13 hakijaa muista kunnista. Varasijoille sijoittuneista 11 hakijasta 7 on lähtöisin muista kunnista kuin Mäntsälästä.

Hakutilanne on tänä vuonna poikkeuksellinen Keski-Uudenmaan alueella. Lukioihin haettiin selvästi enemmän kuin aiempina vuosina, mikä nosti keskiarvorajoja paikoin rajustikin. Osa pelkästään lukioihin hakeneista jäi kokonaan ilman opiskelupaikkaa hyvilläkin keskiarvoilla, koska he eivät aiempien vuosien perusteella osanneet ennustaa, että esimerkiksi keskiarvo kahdeksan ei tänä vuonna riitä kyseisiin hakukohteisiin.

Osa Keski-Uudenmaan kunnista on laittamassa lisähakuun ylimääräisiä lukiopaikkoja, mutta Mäntsälän lukiossa opetusryhmät ovat jo täynnä.

Ilman opiskelupaikkaa jääneet voivat hakea jatkuvassa haussa ammatilliseen koulutukseen tai TUVA-koulutukseen, jonka aikana voi korottaa peruskoulun arvosanoja ja kokeilla lukio-opintoja. Kansanopistot tarjoavat vuoden mittaisia opistovuosi oppivelvollisille -koulutuksia.

Vapaita paikkoja Mäntsälän lukioon voi kysellä elokuun 7. päivästä alkaen rehtori Henna Komilta tai opinto-ohjaaja Sirpa Revolta. Yhteystiedot näet täältä.  

 

 

Apuvalikko

Hakulomake