Opintopolkuja

Älä kulje muiden jäljissä - etsi oma polkusi!

Lukiolaisena pääset itse suunnittelemaan oman opintopolkusi. Se on loistava tilaisuus miettiä, mistä asioista olet kiinnostunut ja mikä sinua innostaa!

Mäntsälän lukiossa voit suorittaa myös yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kursseja itse valitsemasi määrän. Voit tutustua ja valmentautua jatko-opintoihin ja opiskelemasi kurssit saat liitettyä  myöhemmin omaan korkeakoulututkintoosi. Avoimen korkeakoulun kursseja on tarjolla satamäärin – monet niistä ovat helposti ulottuvillasi verkko-opintojen kautta!

Lukion ei tarvitse olla pelkkää teoriaa - nyt se voi olla myös työssä oppimista. Sinulla on mahdollisuus sisällyttää lukio-opintoihin jopa yksi kokoinen jakso – seitsemän viikkoa – työssä oppimista. Jakso valmentaa sinua työelämään ja alan jatko-opintoihin – löytyisikö sieltä myös kesätyöpaikka?

Työkokemusta voit hankkia myös vapaaehtoistyön kautta. Voit suorittaa vapaaehtoistyötä julkisen tai kolmannen sektorin yhteisöissä. Yksi opintojakso vastaa laajuudeltaan 30 tunnin työskentelyä. Lukiolaiset ovat olleet vapaaehtoistyössä mm. seurakunnalla, vanhustentalolla, päiväkodissa, kirjastossa ja kunnan kulttuuritoimessa. 

Lukiossa suoritat vähintään 150 opintopistettä, joista kaikille pakollisia opintoja on 94 tai 102 opintopisteen verran (lyhyt matematiikka / pitkä matematiikka) – loput opintojaksot voit valita vapaasti.

Omaa polkua kulkiessa mieli voi muuttua kesken matkan, mutta ei hätää, aina löytyy uusia reittejä kohti omaa tavoitetta. Tärkeintä on innostua ja uskoa itseensä! 

 

Opintopolkuja kuvitus

 

Apuvalikko

Hakulomake